Dombházam

27 Beköltözés első hónap I. rész

2016. február 29. 20:20 - Dombházam

Nagyban készültünk a költözködésre :). Vettünk egy felfújhatós vendégágyat, hogy majd azon alszunk, míg nem lesz rendes ágyunk.

Karácsony tájékán Péter felrakta a bojlereket a helyükre (a közlekedőben vannak a plafonon, állványon, fekvőbojlerek).

bojlerek.JPG

Az emelésnél rosszul mozdult és megrántotta a hátát. Alig bírt hazajönni, otthon beleájult és összeesett a fájdalomba, orvost kellett azonnal hívni. Így elindultunk egy hullámvölgy felé, aminek akkor még nem volt vége. Egyedül dobozoltam, költözködtem napi tízszeri ingázással az albérlet és a házunk között a húsz éves kis Corsánkkal. Csak néhány nagy dolgot, mosógép és ilyesmi szállíttattuk kis teherautóval. Mivel január elsejei határidővel előre felmondtuk az albérletet, a főbérlő beszervezte utánunk a következő bérlőket. A fiatal párnak –akik utánunk jöttek – közbejött valami családi konfliktus és néhány nappal előbbre hozták a beköltözést. Így néhány napig társbérletben laktunk az év utolsó napjaiban ;)

December 30-ára tönkrement a kutunk. Az építkezés alatt végig egy orosz búvárszivattyút használtunk, az rendesen szétverte a kutat. Szerencsére találtunk itt a szigeten egy vállalkozót, aki a télre elrakott eszközparkját hajlandó volt előszedni, és újra kutat fúrni egy kicsit arrébb. Persze ehhez ki kellett bontani a pince födémét.

December 31-én délután költöztünk be az otthonunkba. Még a dobozok szállítása közbeni fuvar alatt – miközben Péter az ágyat nyomta, Blanka lányunk, aki akkor öt éves volt, egyre nagyobb fájdalomra panaszkodott, egyre jobban sírt…középfülgyulladása lett szilveszterre :(

Jól kezdődött. Beköltöztünk a 12 fokos lakásba (december közepén kezdtünk fűteni – fával -, 6 fokról indultunk a friss házban, néhány órákat fűtöttünk egy nap), előszedtem az összes létező paplant, bebugyoláltam a síró Blankát a felfújhatós ágyon, és adagoltam neki a fájdalomcsillapítót. Egyetlen bútorunk a nagy kerek tölgyfaasztalunk volt, azt felszereltük a bebetonozott vascsőre. Minden más csak dobozokban volt.

De már itt laktunk, nem adtuk fel :)

Január elsejére tönkrement a vadiúj szivattyúnk, az új év első napját azzal indítottuk, hogy nem volt vizünk.

2007 január elején az addig depózott mosógépünk is feladta, szerelni kellett.

2007 január 6-án Blanka olyan szerencsétlenül mászott át egy széken, hogy a natúr betonra esett a másik oldalon…agyrázkódás, az ügyeleten már azt mondták meg sem álljunk a kórházig…az utat be Pestre végighányta, zöld-lila színben váltakozott, többször elájult…. Néhány nap kórház után, mikor már hazajöhettünk volna, a kórházban fertőzés futott végig, akkor már azért hányt…úgyhogy ottmaradtunk egy jó ideig.

Tehát az életünk az otthonunkban elég nomádan indult ;)

Látszik az első hónapban készült fotókon is, hogy natúr beköltözés…. a burkolás sem volt mindenhol készen…ahol meg is volt, nem volt kifugázva, beolajozva…. egyedül a fürdő volt készen burkolásilag ;).

2007 január 19.2007_01_19a.JPG

2007_01_19j.JPG

2007_01_19n.JPG

2007_01_19t.JPG

 

2007 január 21.2007_01_21a.JPG

2007_01_21b.JPG

2007_01_21e.JPG

 

Az időszak pénzügyi összesítése:
2006 december 20. és 2007 január 21. között összesen 210.000,-ft

(vízvezetékhez (szivattyúhoz, bojlerhez, csapokhoz), felfújhatós ágy, költözködés teherautóval, csövek szivattyúhoz, 2db WC-lefolyószűkítő, könyök vízvezetékhez, kútfúrás 200-as, konnektor és keret kintre, gyémánttárcsa 110mm, fúrómaró, facsavarok, gyémánttárcsa 230mm, halogén izzó, véső, 5 izzó, keverőszár ragasztóhoz, 4 gumikesztyű, GORM deszka polchoz, szifon EMSEN mosogatóhoz fürdőbe)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dombhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr748430434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása